UNITRAK blog bejegyzés

 

Mi a fapellet?

A pellet 100%-ban természetes fa alapanyagból sajtolt, 6 mm átmérőjű, henger alakú granulátum. Kötőanyagként a fában természetesen jelenlévő, a préseléskor kiváló lignin szolgál, semmilyen hozzáadott mesterséges anyagot nem tartalmaz. Rendkívül jó égési tulajdonságai miatt speciális kazánokban elégetve a pelletfűtés hatásfoka kb. 90%.

 
Hogy néz ki egy pellet kazán ?
Kísértetiesen hasonlít egy vegyestüzelésű kazánra. Két elenged hetet lenül fontos plusz elemet tartalmaz, a pellet tárolására és adagolására szolgáló tartályt és a csigás adagolórendszert, illetve egy ventilátort, ami az égéshez biztosítja a légfelesleget. A begyújtás és a tüzelőanyag adagolása automatikus, termosztáttal vezérelhető. A pellet égetése során salak nem keletkezik, a pellet hamutartalma pedig kisebb mint 0,6%. A keletkező hamu egy hamuládába kerül, ezt nagyobb kazánok esetén heti rendszerességgel üríteni kell.
 
Megtakarítás
A jelenlegi gázár-szabályozás eltérő árakat állapít meg lakossági és közületi felhasználók részére. A lakossági gázár árszintje mesterségesen van alacsonyan tartva. Közületi felhasználók esetén általánosan 50% megtakarítással lehet kalkulálni földgázfűtéshez viszonyítva.
 
Környezetvédelem
A fapellet biomassza-alapú tüzelőanyag, 100%-osan megújuló energiaforrás. Elégetésekor csak annyi CO képződik, amennyit a növény az élete során megkötött, így a gázzal szemben teljesen klímasemleges.
 
Ellátási biztonság
Termékünk magyar alapanyagból, magyar munkaerővel, magyar embereknek készül. Az Ön pelletfűtése független lesz a fosszilis energiahordozók importjától, az ellátás biztonsága tökéletes.
 
Egyik elégedett vásárlónk írta
 

Molnar GyorgyA humán-egészségügyi ellátás területén tevékenykedő Inter-Ambulance Zrt. megalakulása óta dinamikus fejlődésen ment keresztül. A vállalatcsoport jelenleg a Magyarországon belüli terjeszkedésre fókuszál, melynek keretében megvásárolták első irodaházukat, a Budapest 13. kerület, Topolya utca 4-8. szám alatt.

 

Az irodaház kiválóan szigetelt, de a később hozzá csatolt épületek energetikai besorolása rendkívül alacsony volt. Korszerűtlen fűtési rendszerrel, jelentős fokú energiaveszteséggel szembesültek az új tulajdonosok a tél beálltakor. A hatékony és gyors intézkedés érdekében Molnár György, a vállalatcsoport vezetője több fűtési technológiát is megvizsgált és a terület több szakértőjével konzultált. Az Unitrak Kft. a Topolya irodaház egyik bérlőjeként, valamint prémium minőségű pellet gyártóként hamar felsorakoztatta a pelletfűtés melletti érveket a tulajdonosok számára. Környezettudatos, megújuló energiaforrásként a pellet ugyanis egy olyan alternatív fűtési technológia, mellyel közel 50% megtakarítás érhető el a céges vezetékes gázárhoz képest. Környezetbarát, mert nem növeli a levegőben található károsanyagokat, valamint nem segíti elő az üvegházhatást sem. A környezet és pénztárcabarát megoldás másik nagy előnye, hogy a költségvetést nem terheli fűtési alapdíj.

 

„Alapos piackutatásunkat követően döntöttünk a pellet-technológia mellett. A beszerelésben és szakmai téren az Unitrak Kft. munkatársai voltak segítségünkre. Az Alltherm Trading s.r.o. által forgalmazott KOLTON Pellmax 100 típusú kazánra esett a választásunk, mivel egy másik ingatlanukban már kiválóan működik a forgalmazó cég VIGAS faelgázosító kazánja. A korszerű mikroprocesszoros vezérléssel rendelkező pelletkazán átmeneti pellettárolójának köszönhetően elegendő csupán hetente egyszer feltölteni” - magyarázta döntésüket Molnár György ügyvezető.

A beruházást követően kétség sem férhetett ahhoz, hogy 100%-ig hazai munkaerő segítségével, hazai alapanyagokból előállított, minőségi pellet megvásárlása mellett döntenek, mely nagy fűtőértékű, tárolása és szállítása egyszerű, és folyamatosan hozzáférhető az Unitrak Kft. hatvani telephelyéről, gyártóüzeméből.

„Az első szezonban voltak kétségeink, tartottunk tőle, mint mindentől, ami is- meretlen. A 2014/15-ös szezon egy rövid tanulási fázissal indult, ám a szakér- tői odafigyelésnek és a prémium tüzelőanyagnak köszönhetően karbantartóink rendkívül rövid idő alatt elsajátították a rendszer kezelését, és élvezték annak egyszerűségét. Döntésünket nem bántuk meg, sőt az idei évben egy újabb, 100 kw-os KOLTON Matix kazán üzembe helyezését tervezzük” - mondta Molnár György.

 

 

Unitrak kft.
3000 Hatvan-Nagygombos
Gesztenye fasor 4.
tel: 20/212 1212
www.fenyopellet.hu

 

Hivatalos Partnereink

Hivatalos partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson az adott megyére.


X

Copyright

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a kolton.hu honlapon található írásos ill. képi anyagokat a tulajdonos előzetes hozzájárulása nélkül felhasználni tilos.