EkoDuox automata kazán

 

Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogram

Kazán leírás

  •   Felhasználóbarát, automata vezérlő, könnyen átlátható menüvel
  •   Magas, akár 92,7 % hatékonyság
  •   Alacsony károsanyag-kibocsátás (2020.Január 1.-től érvényes Környezettudatos Tervezés követelményeinek megfelelően)
  •   Minősített 6-8 mm vastagságú acéllemezekből hegesztett kazántest
  •   Különösen nagy felső tűztér
  •   Hosszú üzemelés, egy feltöltéssel
  •   Helytakarékos, kompakt kialakítás, 45°-os kéménycsonk kivezetés
  •   Folyamatos üzemelés a fűtésszezon alatt parázstartó funkcióval, nyári üzemmód, használati meleg víz előállításához
  •   A kézzel nyitható tisztítóajtónak köszönhetően nagy mértékben megkönnyített tisztítás
  •   A használati meleg víz hőmérsékletének rendszer hőmérséklettől független beállítása

Az EkoDUOX ZX automata kazán abban különbözik a MATIX-tól, hogy:
 
- speciális, továbbfejlesztett égővel rendelkezik,
- kisebb alapterületen elfér - magasabb, ennek köszönhetően még a MATIX-nál is nagyobb a kiegészítő tűztere,
- a 4., kilinccsel nyitható felső ajtónak köszönhetően könnyen tisztítható a hőcserélő felület.

 

Az EkoDUOX ZX egy tüzelőanyag tartállyal és automata csigamenetes adagolóval rendelkező kazán, amely 5-25 mm szemcsézettségű kőszénnel történő fűtésre alkalmas. A kazántest 6-8 mm vastagságú minősített acéllemezekből készül.

Az EkoDUOX ZX speciális kialakításának köszönhetően, környezetbarát üzemeltetést biztosít, kevés füst, és alacsony károsanyag kibocsátás, mégis magas, akár 92,7% hatásfok mellett. Fejlett, felhasználóbarát elektronikus vezérlő szabályozza a kazán vízhőmérsékletét, az adagoló és ventilátor működésének vezérlése által, valamint a vezérlőhöz csatlakoztatható berendezések (típustól függően pl. szivattyú, keverőszelep) működését. A kazán vezérlője opcionálisan együttműködhet különféle szobatermosztátokkal (HU-296, HU-281, HU-292), valamint internetes távfelügyeleti egységekkel (HU-505, HU-WiFi RS).

Az EkoDUOX ZX előnye a hőcserélők vízszintes szerkezete, a forró füstgáz örvénylését kényszerítő, kivehető turbulátorokkal, amelyek által a kazán folyamatosan magas hatásfokon dolgozik, valamint egy csöves hőcserélő, ami a tűzálló lemezek hűtését biztosítja, így meghosszabbítva az élettartamukat, és csökkentve az égés során keletkező káros anyagok kibocsátását. A kazán kéménycsonkja 45°-os szögben van kialakítva. A kazán fontos jellemzője a kompakt kialakítás, és könnyű tisztíthatóság.

Az EkoDUOX ZX kazán további előnye, hogy a tűztér, speciális, kerámialemezekkel van bélelve, amelyek optimalizálják az égési folyamatot.

A korábbi években és típusokban a csöves hőcserélő fölötti tűztér rész, kiegészítő tűztérként is funkcionálhatott. Ezen az adagoló működtetése mellett vagy helyett, lehetett a kazánt használni kiegészítő vegyestüzelésű üzemmódban és elégetni nagy, darabos tüzelőanyagokat is. Erre most a jogszabályok miatt a gyártó nem tehet ajánlást, és nem kínálhatja a jelenlegi típust úgy, mint kombinált tüzelésű kazánt.

Az EkoDUOX ZX működhet a fűtési szezonban folyamatosan anélkül, hogy le kellene állítani. A vezérlő lehetővé teszi használati melegvíz előállítását nyári időszakban is. A kazán tüzelőanyag-tartályának egyszeri feltöltése után, akár 1 hetes üzemelés is elérhető.

A speciális tűztérrel és az öntöttvas adagolóval gyártott EkoDUOX ZX kazán, és megfelel az EU 2020.01.01.-től hatályos, szilárd tüzelésű kazánok környezettudatos tervezésére vonatkozó követelményeinek.

Az EkoDUOX ZX 13, 20 és 25 kW teljesítményben kapható.

 

Hivatalos Partnereink

Hivatalos partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson az adott megyére.


X

Copyright

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a kolton.hu honlapon található írásos ill. képi anyagokat a tulajdonos előzetes hozzájárulása nélkül felhasználni tilos.