Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogram

Kazán leírás

  •   Felhasználóbarát, automata vezérlő, könnyen átlátható menüvel
  •   Magas, akár 92,7 % hatékonyság
  •   Alacsony károsanyag-kibocsátás (2020.Január 1.-től érvényes Környezettudatos Tervezés követelményeinek megfelelően)
  •   Minősített 6-8 mm vastagságú acéllemezekből hegesztett kazántest
  •   Különösen nagy felső tűztér
  •   Hosszú üzemelés, egy feltöltéssel
  •   Helytakarékos, kompakt kialakítás, 45°-os kéménycsonk kivezetés
  •   Folyamatos üzemelés a fűtésszezon alatt parázstartó funkcióval, nyári üzemmód, használati meleg víz előállításához
  •   A kézzel nyitható tisztítóajtónak köszönhetően nagy mértékben megkönnyített tisztítás
  •   A használati meleg víz hőmérsékletének rendszer hőmérséklettől független beállítása

Az EkoDUOX ZX automata kazán abban különbözik a MATIX-tól, hogy:
 
- speciális, továbbfejlesztett égővel rendelkezik,
- kisebb alapterületen elfér - magasabb, ennek köszönhetően még a MATIX-nál is nagyobb a kiegészítő tűztere,
- a 4., kilinccsel nyitható felső ajtónak köszönhetően könnyen tisztítható a hőcserélő felület.

 

Az EkoDUOX ZX egy tüzelőanyag tartállyal és automata csigamenetes adagolóval rendelkező kazán, amely 5-25 mm szemcsézettségű kőszénnel történő fűtésre alkalmas. A kazántest 6-8 mm vastagságú minősített acéllemezekből készül.

Az EkoDUOX ZX speciális kialakításának köszönhetően, környezetbarát üzemeltetést biztosít, kevés füst, és alacsony károsanyag kibocsátás, mégis magas, akár 92,7% hatásfok mellett. Fejlett, felhasználóbarát elektronikus vezérlő szabályozza a kazán vízhőmérsékletét, az adagoló és ventilátor működésének vezérlése által, valamint a vezérlőhöz csatlakoztatható berendezések (típustól függően pl. szivattyú, keverőszelep) működését. A kazán vezérlője opcionálisan együttműködhet különféle szobatermosztátokkal (HU-296, HU-281, HU-292), valamint internetes távfelügyeleti egységekkel (HU-505, HU-WiFi RS).

Az EkoDUOX ZX előnye a hőcserélők vízszintes szerkezete, a forró füstgáz örvénylését kényszerítő, kivehető turbulátorokkal, amelyek által a kazán folyamatosan magas hatásfokon dolgozik, valamint egy csöves hőcserélő, ami a tűzálló lemezek hűtését biztosítja, így meghosszabbítva az élettartamukat, és csökkentve az égés során keletkező káros anyagok kibocsátását. A kazán kéménycsonkja 45°-os szögben van kialakítva. A kazán fontos jellemzője a kompakt kialakítás, és könnyű tisztíthatóság.

Az EkoDUOX ZX kazán további előnye, hogy a tűztér, speciális, kerámialemezekkel van bélelve, amelyek optimalizálják az égési folyamatot.

A korábbi években és típusokban a csöves hőcserélő fölötti tűztér rész, kiegészítő tűztérként is funkcionálhatott. Ezen az adagoló működtetése mellett vagy helyett, lehetett a kazánt használni kiegészítő vegyestüzelésű üzemmódban és elégetni nagy, darabos tüzelőanyagokat is. Erre most a jogszabályok miatt a gyártó nem tehet ajánlást, és nem kínálhatja a jelenlegi típust úgy, mint kombinált tüzelésű kazánt.

Az EkoDUOX ZX működhet a fűtési szezonban folyamatosan anélkül, hogy le kellene állítani. A vezérlő lehetővé teszi használati melegvíz előállítását nyári időszakban is. A kazán tüzelőanyag-tartályának egyszeri feltöltése után, akár 1 hetes üzemelés is elérhető.

A speciális tűztérrel és az öntöttvas adagolóval gyártott EkoDUOX ZX kazán, és megfelel az EU 2020.01.01.-től hatályos, szilárd tüzelésű kazánok környezettudatos tervezésére vonatkozó követelményeinek.

Az EkoDUOX ZX 13, 20 és 25 kW teljesítményben kapható.

 

Hivatalos Partnereink

Hivatalos partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson az adott megyére.


Kapcsolat

Tóth Rastislav - Kelet-Magyarország
+36 70 639 26 95

Tóth Attila - Nyugat-Magyarország
+36 70 639 48 93

Titkárság +36 70 639 26 93

info@kolton.hu

www.kolton.hu

Youtube: KOLTON

X

Copyright

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a kolton.hu honlapon található írásos ill. képi anyagokat a tulajdonos előzetes hozzájárulása nélkül felhasználni tilos.