A TROTEX kazán egy nagyon fontos része a kínálatunknak.

Magyarországon kiemelten közkedvelt volt eddig is a széles-körű tüzelőanyag alkalmazhatósága miatt. Elsősorban faforgácsra, durvább fűrészporra és faapríték hasznosítására vásárolták. De népszerű volt azért is, mert képes vegyes tüzelésű kazánként működni különböző mezőgazdasági biomassza melléktermékekkel, és szénnel is.

A hatályos EU rendelet miatt a gyártóknak minden tüzelőanyagra fel kell tüntetni a mérési eredményeket az akkreditált laborból, mely tartalmazza a szezonális hatásfokra és kibocsátásokra vonatkozó részletes adatokat. Mivel ez egy költséges és hosszadalmas folyamat, ezért a TROTEX kazán jelenleg csak fa tüzelésre rendelkezik ilyen hivatalos adatokkal.

Jelentős fejlesztéseken ment viszont át a TROTEX kazán, aminek köszönhetően számos új előnyökkel rendelkezik az elődjéhez képest, miközben a legtöbb képességét megőrizte.

Hangsúlyozzuk, hogy TROTEX kazán kiemelkedő a piacon a felhasznált anyagok tekintetében.

Közvetlen tűztere továbbra is 10mm-es, elsőosztályú kazán acélból készül. A súlya ennek köszönhetően is jelentős, 700 kg. Ez magáért beszél.
Rendkívül ellenálló a különböző tüzelőanyagból adódó savhatásoknak. Ennek a készüléknek a megvásárlásával, egy sokkal tartósabb, hosszabb élettartamot képviselő kazánhoz juthat, mint a sok esetben 3-4 mm-es anyagfelhasználással gyártott készülékekkel.

A beépített új-generációs elszívó ventilátornak köszönhetően, már jóval szűkebb lett a kilépő füstgázcsonk(10 cm) a korábbiakhoz képest. Így a TROTEX kazán könnyebben telepíthető meglévő kémény rendszerekbe. Ez egyben olcsóbbá teszi az új saválló kémény beszerzését.

A kazán felső, töltő ajtajában elhelyezett nyitás érzékelő segítségével a vezérlés 100% fordulatszámra kapcsolja a ventilátor fordulatszámát, így csökkentve a visszafüstölgést a tüzelőanyag utánpótlásánál.

Keressenek bennünket bizalommal

Hivatalos Partnereink

Hivatalos partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson az adott megyére.


X

Copyright

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a kolton.hu honlapon található írásos ill. képi anyagokat a tulajdonos előzetes hozzájárulása nélkül felhasználni tilos.