Az emelkedő energiaárak idején egyre többen keresik otthonuk energiahatékonyságának javítását. Az egyik a puffertartály alkalmazása, amellyel jelentősen csökkenthető a fűtés és a használati melegvíz (HMV) költségei. Mai cikkünkből megtudhatja, miért érdemes hőpufferbe fektetni.

Energiahatékonyság – a megtakarítás kulcsa
Napjainkban rendkívül fontos az energiahatékonyság kérdése, különösen, ha az épületek fűtéséről van szó. Minél alacsonyabb az energiafogyasztása, annál alacsonyabb a fűtésszámlája. Itt jönnek jól a kazánok és a pufferek – beépítésük lehetővé teszi a fűtési rendszer üzemeltetési költségeinek csökkentését. A puffertartály lehetővé teszi a hőforrás által termelt energia tárolását, és későbbi felhasználását.

Magasabb kényelem a fűtési rendszer használatánál
A puffertartályt nem használó fűtési rendszerek esetében gyakori jelenség a hirtelen fellépő hőigény okozta hőmérséklet-különbség. Ez a gyakorlatban kevésbé kényelmes feltételeket jelent a fűtés használatához – ezek a változások negatívan befolyásolhatják a lakók hőkomfortját. A puffertartály minimálisra csökkenti az ilyen típusú problémákat, mert tárolja a hőt, és fokozatosan bocsátja ki, így minden helyiségben stabil hőmérsékletet biztosít.

Együttműködés a megújuló energiaforrásokkal
A puffertartályok másik előnye, hogy képesek megújuló energiaforrásokkal, például napkollektorokkal vagy hőszivattyúkkal dolgozni. Egyre népszerűbb a napenergia felhasználása melegvíz előállítására. A puffertartály tökéletes az ilyen típusú telepítésekhez. Lehetővé teszi a fotovoltaikus rendszerekből származó energia tárolását és hatékony felhasználását.

Hivatalos Partnereink

Hivatalos partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson az adott megyére.


Kapcsolat

Tóth Rastislav - Kelet-Magyarország
+36 70 639 26 95

Tóth Attila - Nyugat-Magyarország
+36 70 639 48 93

Titkárság +36 70 639 26 93

info@kolton.hu

www.kolton.hu

Youtube: KOLTON

X

Copyright

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a kolton.hu honlapon található írásos ill. képi anyagokat a tulajdonos előzetes hozzájárulása nélkül felhasználni tilos.