A hőszivattyúk népszerűek épületek fűtésére és használati melegvíz (HMV) készítésére. Telepítésükkel járó számos előny miatt egyre népszerűbbek azok a befektetők körében, akik új építésű lakó- és kereskedelmi épületekben központi fűtési rendszert terveznek kiépíteni. Működhetnek-e a hőszivattyúk további energiaforrásokkal? Erre a kérdésre találja meg a választ cikkünkben. Javasoljuk, hogy olvassa el.

Hibrid fűtési rendszer – lehetséges?

Az esetek túlnyomó többségében a hőszivattyú a fő energiaforrás az épületben. Feladata az egyes helyiségek fűtése és használati melegvíz elkészítése. A fő azonban nem jelenti az egyetlent. A szivattyú együttműködhet más, energiatermelésre alkalmas eszközökkel. Ide tartozik többek között: faelgázosító kazán, napkollektorok, stb.. Azt azonban érdemes tudni, hogy a szivattyú másik hőforráshoz való csatlakoztatásához megfelelő vezérlőrendszerre van szükség, amely mindkét rendszer optimális kihasználását biztosítja. Egy fejlett mechanizmus szabályozza a teljes berendezés működését, és eldönti, hogy mikor kell aktiválni a kiegészítő energiaforrást.

Miért érdemes a hőszivattyút kiegészítő energiaforrással kombinálni?
A hőszivattyú más energiatermelő berendezéssel való kombinálása rendkívül gazdaságos megoldás. Az így kialakított hibrid fűtési rendszer lehetővé teszi az energiahatékonyság növelését, és ennek eredményeként a fűtési számla megtakarítását. A hőszivattyú által termelt energia kiegészítésére leggyakrabban a szokásosnál nagyobb hőigényű csúcsidőszakban kiegészítő hőforrást használnak. Ez történik például a téli szezonban. Az év hátralévő részében tétlen marad, és nem fogyasztja a működéséhez szükséges energiát.

A ház fűtése ingyenes megújuló energiát használó kollektorokhoz csatlakoztatott szivattyúval ökológiai előnyökkel is jár. Hozzájárul a káros gázok és vegyi anyagok légkörbe történő kibocsátásának csökkentéséhez, ami pozitív hatással van a természeti környezetre. Ez egy lépés a fosszilis tüzelőanyagoktól való teljes függetlenség felé.

Hivatalos Partnereink

Hivatalos partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson az adott megyére.


Kapcsolat

Tóth Rastislav - Kelet-Magyarország
+36 70 639 26 95

Tóth Attila - Nyugat-Magyarország
+36 70 639 48 93

Titkárság +36 70 639 26 93

info@kolton.hu

www.kolton.hu

Youtube: KOLTON

X

Copyright

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a kolton.hu honlapon található írásos ill. képi anyagokat a tulajdonos előzetes hozzájárulása nélkül felhasználni tilos.