A hőszivattyú egy modern berendezés, amely számos európai otthon fűtési rendszerének fő eleme. Nemcsak helyiségek fűtésére, hanem használati melegvíz készítésére is használható. Ennek köszönhetően egy komplett termék, mely kiváló alternatívája a hagyományos központi fűtési kazános rendszernek.

Ház fűtésének költségei hőszivattyúval

A hőszivattyúkkal kapcsolatos legnépszerűbb mítosz az, hogy ezeknek az eszközöknek a beszerzése és használata nagyon drága, ezért csak kevesen engedhetik meg maguknak a beszerelésüket. Mind a termék ára, mind a beszerelés költsége elsősorban a hőszivattyú típusától függ. A legjobban működő levegő-víz modellekbe történő beruházás meghaladhatja a gáz kiépítési költségét. De a megújuló energiaforrást használó eszközöket használó tanyatulajdonosok számára nyújtott számos támogatás igénybevételének lehetősége sok esetben még olcsóbb megoldást is jelent.
Otthonának szivattyúval történő fűtéséhez nincs szükség tüzelőanyag vásárlására a készülék működtetéséhez, mert a légköri levegőből származó szabad energiával működik. A szivattyú működése során az egyetlen költség az energiát hővé alakító kompresszor működtetéséhez szükséges villamos energia költsége.

A hőszivattyú kifűti majd a házam?
Sok családi házak tulajdonosa attól tart, hogy a kiválasztott szivattyú nem biztosítja az épület minden helyiségének megfelelő fűtését. Ezek a félelmek alaptalanok, mert a modern eszközök sikeresen jelenthetik az egyetlen hőforrást a létesítményben. A levegő-víz hőszivattyú egész évben magas hatásfokot garantál -25°C-os hőmérsékleten is működik. Rendkívül fagyos napokon kiegészítő hőforrással is használható elektromos fűtőtest, napkollektor vagy szilárd tüzelésű kazán formájában. A hibrid fűtési rendszer alkalmazása még gazdaságosabb megoldás.

Működhet a hőszivattyú hagyományos radiátorokkal?
A hőszivattyúk univerzális termékek. A készülékek beépíthetők mind az épülő, mind a már megépült, átfogó hőkorszerűsítés alatt álló épületekbe. Utóbbi esetben nincs szükség a meglévő vevőegységek cseréjére, mert a szivattyú hagyományos radiátorokkal együtt használható. A hatékony fűtés érdekében olyan magas hőmérsékletű modellt válasszon, amely lehetővé teszi 65°C feletti előremenő hőmérséklet elérését. A padlófűtéssel működő hagyományos alacsony hőmérsékletű hőszivattyú nem jó választás. Azokban a készülékből a víz túl alacsony hőmérsékletű, ezért nem tudja biztosítani a radiátorok megfelelő teljesítményét és hatékonyságát.

Egyéb információ a hősuivattyúkról:

AIRKOMPAKT (kolton.hu)

Hivatalos Partnereink

Hivatalos partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson az adott megyére.


X

Copyright

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a kolton.hu honlapon található írásos ill. képi anyagokat a tulajdonos előzetes hozzájárulása nélkül felhasználni tilos.