Összeegyeztethető-e az ökológia és a gazdaság?

Kiderült, hogy igen. Mindkét igényre a válasz egy hibrid fűtési rendszer, amely nem csak a természeti környezetre, hanem az Ön pénztárcájára is gondoskodik.

Ha érdekli a környezet, és egyben szeretné csökkenteni villanyszámláit, akkor érdemes a hőszivattyúk iránt érdeklődnie.
Napjainkban egyre több magyar választja ezeket a modern és energiatakarékos fűtőberendezéseket, lecserélve velük a szilárd tüzelésű kályhákat, kazánokat. Különösen érdemes odafigyelni a magas hőmérsékletű hőszivattyúkra. Mik a fő előnyeik?

Milyen típusú hőszivattyúk léteznek?
Hőforrás szempontjából megkülönböztetünk talajszivattyúkat, vízszivattyúkat, légszivattyúkat és levegő-víz szivattyúkat. Egy másik felosztás: alacsony hőmérsékletű és magas hőmérsékletű szivattyúk. Az előbbiek 30-40 Celsius fokos vízzel látják el a fűtési rendszert, és jól működnek olyan fűtési rendszerekkel, mint a padló-, fal- vagy mennyezetfűtés. Utóbbiak pedig akár 80 fokos hőmérsékletű vizet is képesek előállítani, ezért jól kombinálhatók a hagyományos csővezetékekkel és a magas hőmérsékletű radiátorokkal.

Mik a magas hőmérsékletű hőszivattyúk jellemzői?
Az ilyen szivattyúk elsősorban a víz felmelegítését teszik lehetővé még nagyon alacsony, negatív hőmérsékleten is,  kiegészítő fűtőberendezés vagy kazán nélkül. Emellett kevés áramot fogyasztanak, energiájuk nagyrésze megújuló energiaforrásból származik. Lehetővé teszik a csatlakozást az egyre népszerűbb fotovoltaikus berendezésekkel is. Különösen érdemes odafigyelni az AIRKOMPAKT magas hőmérsékletű levegő-víz hőszivattyúira, amelyek a következő előnyökkel rendelkeznek:

a szivattyú működése -25 Celsius fokig,
alacsony energiafogyasztás,
5,0 feletti COP index (teljesítménytényező), ami 20-40 százalékkal magasabb, mint más cégek hőszivattyúinál,
hangszigetelés minimalizálja a zajt,
előremenő hőmérséklet 65 Celsius fok felett,
nyári működési hűtés üzemmódban,
megnövelt hőcserélő felületű elpárologtató, kifejezetten a kelet-európai éghajlati viszonyokhoz igazítva,
hővisszanyerés a fűtött párologtatóból leolvasztás után,
többfunkciós számlálók,
éjszakai üzemmód a szivattyú elnémításának lehetőségével,
a teljes egység épületen kívüli felszerelése anélkül, hogy az épületen belül gázvezetéket kellene vezetni és invazív fúrásokat kellene végezni,
többlépcsős fagyvédelem az épületen kívül elhelyezkedő vizes résznél,
tökéletes működés mind új, családi épületekben, mind korszerűsített épületekben és középületekben.
Ezért a magas hőmérsékletű levegő-víz hőszivattyúk ideális megoldást jelentenek klímánkon a helyiségek optimális fűtésére, miközben minimálisra csökkentik a kiegészítő hőforrás, például az elektromos fűtőelemek használatát. Ezek a szivattyúk olyan helyekre is tökéletesek, ahol nem lehet radikálisan változtatni a fűtési rendszeren, mint például nagyobb lakóépületek vagy történelmi épületek.

Hivatalos Partnereink

Hivatalos partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson az adott megyére.


Kapcsolat

Tóth Rastislav - Kelet-Magyarország
+36 70 639 26 95

Tóth Attila - Nyugat-Magyarország
+36 70 639 48 93

Titkárság +36 70 639 26 93

info@kolton.hu

www.kolton.hu

Youtube: KOLTON

X

Copyright

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a kolton.hu honlapon található írásos ill. képi anyagokat a tulajdonos előzetes hozzájárulása nélkül felhasználni tilos.