monoblokk hőszivattyú és előnyei

Mi a monoblokk hőszivattyú?

monoblokk hőszivattyú egy olyan fűtési rendszer, amely egyetlen kültéri egységből áll. Ebben a kompakt egységben minden megtalálható, ami a hőszivattyú működéséhez szükséges. Nincs szükség külön beltéri egységre.

Milyen előnyei vannak a monoblokkos hőszivattyúnak?

 1. Egyszerűbb felépítés: Az Airkompakt monoblokkos hőszivattyú csak egyetlen egységből áll, így telepítése és karbantartása gyorsabb és egyszerűbb, mint a split rendszerű hőszivattyúknak.
 2. Nincs szükség F-gáz jogosultságra: Az Airkompakt monoblokkos hőszivattyú telepítéséhez nem szükséges F-gáz jogosultság, így fűtésszerelők is elvégezhetik a folyamatot.
 3. Kisebb helyigény: Mivel nincs szükség külön beltéri egységre, az Airkompakt monoblokkos hőszivattyú kevesebb helyet foglal.
 4. Alacsonyabb meghibásodási kockázat: A hűtőközeg szivárgásának esélye szinte nulla, mivel a hűtőkör hermetikusan el van zárva a kültéri egységben.
 1. Kompakt kialakítás: Az Airkompakt monoblokkos hőszivattyú egyetlen kültéri egységből áll.  Ez a letisztult design egyszerűsíti a telepítést és karbantartást, így sok lakástulajdonos számára vonzó megoldás lehet.
 2. Könnyű karbantartás: Mivel nincs szükség külön beltéri egységre, a monoblokk hőszivattyúk karbantartása egyszerűbb. Az inveretes szivattyút például könnyen cserélhetjük, mert csak a szerelőnyílást kell kinyitni.
 3. Hatékony működés: Az Airkompakt monoblokkos hőszivattyúk hatékonyan működnek, és magas hőmérsékletű vizet is képesek előállítani (akár 75°C-ig). A kültéri egység a külső levegőt használja fel hőforrásként, majd hőcserélőkön keresztül biztosítja a fűtéshez és melegvíz előállításához szükséges hőenergiát.
 4. Költséghatékonyság: A monoblokk hőszivattyúk olcsóbb alternatívát jelenthetnek más hűtőközegekhez képest. Az alacsony energiafogyasztás és a hatékony működés miatt hosszú távon költséghatékonyak.

Hogyan működik a monoblokk hőszivattyú?

 1. Hőszivattyú elve:
  • A monoblokk hőszivattyú lényegében olyan technológia, amely energia felvételét és leadását végzi egyetlen egységben.
  • A kültéri egység a levegőből, talajból vagy vízből nyert energiát használja fel, majd továbbítja azt a beltéri egységnek.
 2. Fűtési és hűtési mód:
  • A kültéri egység a környezeti hőt (meleg vagy hideg) használja fel.
  • A beltéri egység kezeli a hőmérséklet-változást, és biztosítja az igény szerinti fűtést, hűtést és meleg vizet.
 3. Egyszerű telepítés és karbantartás:
  • A monoblokk hőszivattyú egyetlen egységből áll, így telepítése és karbantartása gyorsabb és egyszerűbb, mint a split rendszerű hőszivattyúknak.
  • Nincs szükség külön beltéri egységre.
 4. Alacsonyabb meghibásodási kockázat:
  • A hűtőközeg szivárgásának esélye szinte nulla, mivel a hőszivattyú hermetikusan zárt kültéri egysége tartalmaz mindent.

Összességében a monoblokk hőszivattyú egyszerűbb telepítést és karbantartást kínál, de hatásfoka korlátozottabb.

Itt többet megtudhatsz a hőszivattyú alkatrészeiről, dizájnjáról, jellemzőiről:

AIRKOMPAKT (kolton.hu)

Hivatalos Partnereink

Hivatalos partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson az adott megyére.


X

Copyright

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a kolton.hu honlapon található írásos ill. képi anyagokat a tulajdonos előzetes hozzájárulása nélkül felhasználni tilos.